top of page

Hypnos, NLP och EFT

Hypereffektiva tekniker som direkt påverkar ditt undermedvetna !

- Avprogrammera ologiska rädslor och fobier!

- Stärk din självkänsla & självförtroende!

- Rätta till oönskade beteenden!

- Hjälper dig att sluta röka, sluta snusa!

- Hjälper dig att gå ner i vikt - och stanna där!

- Målprogrammerar dig in i framtiden så du blir

den du vill vara!

... i princip allt du kan tänka dig att "peta till"!!!

Ulf Dextegen

Hypnoscoach

Ulf Dextegen

(läs om Ulf under Idrottshypnos)

Vad vill du förändra i ditt liv ?

Det största hindret för att nå våra mål eller skapa förändringar i våra liv finns inom oss själva! För de flesta av oss är det mycket svårt att med ren viljestyrka påverka ett oönskat beteende eller förändra oönskade känslor - eftersom vi helt enkelt inte har den självdisciplin som krävs!

När ditt medvetande och undermedvetna inte är överens så hjälper dessvärre ingenting - du har en inre sabotör!

Du måste genomföra förändringen på en undermedveten nivå! 

Många av oss klarar detta galant på egen hand men vissa av oss behöver hjälp.

Klientröster:

"Min flygrädsla som skapades vid 5 års ålder blev bara värre och värre med åren ända upp i vuxen ålder. De få gånger jag flög var mitt obehag alltid uppe på en 10:a på en skala 1-10, ibland faktiskt 11 (!). Flygrädslan hämmade mig i mitt liv och semester utomlands bestod mestadels av ångest inför att behöva flyga hem.

Det tog Ulf en enda session att plocka bort min flygfobi helt och istället tycka att det var riktigt häftigt att flyga. Kvittot fick jag ett par veckor senare då jag flög över Atlanten i jobbet och det gick jättebra i båda riktningarna!!! Och det var verkligen häftigt att flyga! Tack Uffe, du har gett mig ett rikare liv!"

-- Frida, 34 år (1 gång).

"Hypnos är ju rena magin!

Två gånger har du gett mig hypnos och två gånger har du hjälpt mig med stora problem: Dels min starka klaustrofobi som under flera år fick mig att må riktigt dåligt som när jag åkte tunnelbanan till jobbet. Idag går det jättebra och jag t.o.m. flyger över atlanten i trånga flygplan! Makalöst! Dels den enorma nervositet jag hade vid uppkörning för mitt körkort som gjorde att jag missade flera stycken. Så gav du mig hypnos för det och det gick direkt - jag fick mitt körkort!"

-- Annie, Stockholm (1+1 gång)

"Opererade för en tumör, det var en tuff tid. Av olika anledningar kände jag mig väldigt stressad & pressad att prestera allt som vanligt. Inte så helt lätt när man inte har alla krafter. Självkänsla och självförtroendet var totalt borta. Behövde hjälp för att komma vidare. Ulf hjälpte mig att hantera stressen mycket bra, känna lugnet igen, självkänslan är tillbaka & man känner sig fri. Är otroligt tacksam, en mycket god investering i livet.

Svårt att förklara med ord, men det är magiskt"

-- Jeanette 41 år (4+3 gånger)

"Jag stod inför två skivinspelningar som jag visste skulle bli tuffare än vanligt, och kände stressen stegras onödigt högt. På rekommendation av en vän gick jag till Ulf, och med två sessioner vände han stressen till ren energi; jag gick rakt in i två långa inspelningar efter varandra med ett lugn som jag kände väl igen, men inte kunnat tillgå med varaktighet på flera år. Ulf frigjorde pricksäkert den potential av inspiration som så lätt försvinner under daglig, långvarig press, och åstadkom en varaktig förändring i mitt förhållningssätt till prestation och målinriktning. För att parafrasera hans hemsida, så har jag nu känslan av att mitt undermedvetna jobbar för mig, och inte emot mig. Rekommenderas varmt."

-- Lukas 41 (2 gånger)

"Ulf, Jag lever! Kan man tänka sig.

Jag valde att vänta ett tag och känna efter ordentligt innan jag hörde av mig till dig. 

Jag hade ju under två år plågats ganska mycket av ångest och panikattacker, något som hämmade min vardag. Jag hade testat allt, bland annat KBT i ett år. Fick under tiden dubbelslag i hjärtat som försvårade min ångest. Jag var livrädd att sätta mig på buss, tåg men främst flygplan. Livrädd att dö när som helst pga mina dubbelslag, fast läkarna gång efter gång sagt att allt är normalt. Mitt sista hopp var hypnos, vilket jag hittade när jag sökte runt på nätet. 

Jag var ju hos dig i slutet av augusti eftersom jag skulle flyga till Nice i Frankrike några dagar senare.

Efteråt har jag inte en enda gång fått tillbaka min ångest som verkligen sänkte mig. Mitt hjärta har fungerat nästan felfritt utan dubbelslag. Nu när tillfällen med dubbelslag och MYCKET LÄTT ångest ändå kommer på besök, är det som att jag bara noterar att den är där (för att sen försvinna).

Jag är så enormt lättad och otroligt glad att jag åkte till dig den där dagen i augusti. 

Jag var lite skeptisk och jag var fortfarande stressad och mådde illa (min analys är att jag var nervös, som jag sagt att jag alltid varit och som jag inte har några problem att vara) när jag skulle flyga, men ingen ångest och ingen rädsla. När vi flög ner till Nice så mådde jag ganska illa tills vi kom upp. Dina övningar hjälpte verkligen och sen var allt lugnt. När vi skulle åka hem så var illamåendet tillbaka men verkligen försvagad och försvann mycket snabbare än turen ner. Vilken grej! Jag är äntligen fri! Jag kan äntligen flyga igen som jag alltid gjort. 

Fina Ulf, tack så otroligt mycket för det du gjorde med mig och som du gör för andra. Jag rekommenderar dig verkligen till andra som har problem så som ångest och rädslor. Friheten och känslan att få tillbaka livet är bevis nog för att du på något konstigt vis fick mig att börja leva igen.

Vänligen,

-- Fredrik (1 session)"

Om inte nu - så när då ?

Ditt undermedvetna styr dig!

90% av det vi idag känner till om hjärnans funktioner fördelade på hjärnans 100 miljarder nervceller har tillkommit de senaste 10 åren. Modern forskning har påvisat att vår hjärna behandlar information av storleksordningen ca 11 miljoner bitar/sekund. Att varje enskild nervcell kan lagra flera megabyte av information. Att varje enskild nervcell står i förbindelse med tusen andra nervceller. Att nervceller och kontaktytor bildas hela tiden. Hjärnan är i ständig ombyggnad!

Informationen kommer från alla våra sensorer (syn, hörsel, känsel, lukt, smak, etc) och av denna enorma informationsmängd är vi bara medvetna om mycket lite. Exempelvis, den mängd information som når ögat är i storleksordningen 10 gigabyte/sekund. Av detta når endast 10 kilobyte vår hjärnbark. Av dessa når endast 100 bitar vårt medvetande.  

Nästan alla beslut vi fattar helt automatiska och vi fattar dem utan att vara medvetna om dem. Många likvärdiga beslut skapar ett mönster och när mönstret har sjunkit ner i det undermedvetna så har vi etablerat en vana - ett beteende. Ditt undermedvetna tar nu över och hanterar beteendet automatiskt för att avlasta dig och gör det dessutom betydligt bättre än om du skulle hantera det medvetet.

Det var ju så du lärde dig att cykla; Först fick du tänka ut hur man måste göra med balans, kraft och koordination, men idag när tekniken ligger i lagrad i ditt undermedvetna behöver du inte skänka det en tanke. Det sitter "i ryggmärgen" och ditt cyklande sköter sig själv.

Men genom vana och inlärning fattar vi ibland slentrianmässigt dåliga beslut och förr eller senare har vi genom dessa beslut odlat fram ett oönskat beteende. Ibland utvecklar vi rädslor som begränsar oss när motgångarna sätter sig i huvudet, det "har gått troll" i det vi gör och det blir bara fel - vi har skapat en negativ nedåtgående spiral!

I vissa fall är rädslorna dessutom så starka att vi kraftigt hämmas i vårt vardagliga liv (fobier). En sådan kan utvecklas sekundsnabbt pga en specifik händelse eller kan helt enkelt växa fram som resultat av en ren fantasiprodukt.

Ditt undermedvetna arbetar nu emot dig!

Med hypereffektiva tekniker som hypnos, NLP och EFT påverkar vi enkelt och snabbt dessa känslor och beteenden i rätt riktning eftersom vi genomför förändringen direkt i ditt undermedvetna. Förändringen sker på elektrisk och kemisk nivå och eftersom förändringarna sker i ditt undermedvetna så är det fullständigt naturligt - det är dina tankar, dina känslor, dina beteenden som ändras - precis såsom du vill förändras!

Ditt undermedvetna arbetar nu för dig!

Det kan exempelvis handla om att eliminera fobier av olika slag:

 • Flygrädsla, flygfobi (aerofobi),
 • Djurfobi (zoofobi) som ormfobi (batrachofobi), spindelfobi (araknofobi), etc,
 • Höjdskräck (akrofobi),
 • Torgskräck (agorafobi),
 • Cellskräck (klaustrofobi)
 • m.m. (en lista över fobier finns här)

Det kan även handla om att hjälpa dig med:

 • Överdriven nervositet (prata inför folk, tävlingsnervositet, rampfeber, etc).
 • Sviktande självförtroende, självkänsla, självrespekt, etc.
 • Ändra ett negativt beteende, t ex bulemi, svartsjuka mm.
 • Släppa taget om negativa känslor.
 • Stresshantering.
 • Sömnsvårigheter.
 • Viktproblem.
 • Att sluta röka, sluta snusa, sluta äta godis m.m.
 • Öka din kreativitet.
 • Öka din motivation.
 • Stärka ditt fokus och målsättning.
 • Att känna dig gladare, mer nyfiken, mer levande.

... och mycket annat. Man kan påverka i princip allt, endast din fantasi sätter gränsen!

Varför? Vem? Hur?

De här teknikerna är supereffektiva vilket resulterar i få behandlingar!

De flesta behöver faktiskt bara 1 session för att uppleva en klar förbättring av sitt problem eller önskemål. Är problembilden komplicerad kan det behövas fler gånger.

Våra tankar och känslor består i grunden faktiskt "bara" av kemi och elektricitet och synapskopplingar. Att hypnos, NLP och EFT är en så effektiv kombination beror på vi tillsammans påverkar dig direkt på kemisk och elektrisk nivå och samtidigt gör förändringar bland synapserna.  

T ex byter vi enkelt ut din "skräck-kemi", som du idag får när din rädsla triggar dig, mot "skratt-kemi" och helt plötsligt har din rädsla förminskats eller helt försvunnit. Ibland sker "mirakel" och din rädsla har ersatts av en rolighetskänsla. Att man kan gå från flygfobi till att älska att flyga på en enda session (!)

De här teknikerna är en lösning för dig som inte klarar att eller ens vill "behandla" dig själv med självdisciplin. Kanske tycker du det är för svårt eller tidsödande att coacha dig själv med traditionell mental träning; Du läser orden och håller med om principerna, men fortsätter trots detta att agera enligt de mönster dina gamla vanor dikterar. De här teknikerna är en lösning för dig som utan att anstränga dig utnyttjar själva essensen i mental träning, men vill slippa att ägna månader åt att lära dig olika tekniker eller att behöva göra diverse mentala övningar.

Vi inleder med ett samtal/mail om vad du vill jobba med och jag beskriver hur jag skulle kunna hjälpa dig. Under en session som ca 2 timmar motiverar vi, med en integrerad blandning av ovanstående tekniker, mestadels i trance, ditt undermedvetna att sträva i rätt riktning enligt dina önskemål. Jag gör jobbet och du vilar avslappnad under tiden och bara mår fantastiskt bra. Att befinna sig i djup trance är en mycket behaglig upplevelse där kropp och psyke får vila väldigt djupt, och du känner dig lugn och harmonisk efteråt och alla hittills har tyckt att det var en riktigt häftig och cool upplevelse.

Ibland, vid behov, får du dessutom med dig en specialinspelad hypnos att lyssna på efter sessionen/sessionerna.

Därefter, som en s.k. post-hypnotisk effekt, kommer du i din vardag medvetet och omedvetet fatta de alla de stora och små beslut som leder dig i riktning mot den förändring du vill uppnå - eftersom ditt undermedvetna nu arbetar för dig.

Ulf Dextegen har mottagningen på Odenplans Integrerade Hälsoklinik http://www.oih.se

Kontakta Ulf på

tfn: 0704-85 25 80

mail: ulfdextegen@gmail.com

uppdaterad 2019-02-13

bottom of page