top of page

Hypnos för trading?

För att hålla dig till "planen"...

Motarbeta belöningssystemets risktagande...

Alla vet hur man går ner i vikt, allt som behövs är två enkla saker: träna regelbundet och äta hälsosamt. Trots det att detta är två av de enklaste sakerna att göra - alla vet hur man gör det - så är det väldigt få som har disciplinen att faktiskt genomföra det över lång tid... och därmed uppnå riktiga resultat.

Trading är exakt samma sak, men istället för chokladkakan som lockar i kylen och latheten som gör att man struntar i gymmet, så är det girighet och drömmen om en snabb trade som ska ge en massa pengar som kämpar emot den mentala utmaningen att hålla fingrarna borta från marknaden tills ens system/principer/regelverk har fått arbeta utan känslomässiga ingrepp.

Risken är att man visualiserar en trade som går åt fel håll ska vända snart och gå rätt, som leder till att de ligger kvar i en förlorande position, bara för att de är för "envisa" för att erkänna misstaget. Sen fortsätter traden ännu längre i fel riktning... och man förlorar en massa pengar.

Misslyckas man börjar man basera sina trades på förhoppningar istället för de faktiska lägen som marknaden erbjuder. Det är därför "91%" förlorar i trading för de sitter fast i det emotionella som styr deras val. 

Trading är i högsta grad ett mentalt spel. Hypnos stärker förmågan att "stå utanför känslorna" så tradern lättare kan stå fast vid sitt uppsatta regelverk/strategi över tid.

Och lätt är alltid rätt!

bottom of page