top of page

Är du flygrädd?

Har du en flygfobi?

Då lider du i onödan!

Svenska och internationella undersökningar visar att mellan 20-25 procent av befolkningen i västvärlden känner obehag eller stor rädsla vid flygning. Av dessa är ca 6% så rädda att de aldrig flyger.

En fobi är krasst en felkoppling i hjärnan. Den uppstår oftast på sekunden pga en skrämmande situation, men ibland kan den skapas enkom genom ren och skär fantasi. Associationen mellan att flyga och skräck har då etablerats i hjärnans synapskopplingar. 

Eftersom fantasin är överlägset det logiska tänkandet så riskerar individen inte bara att felkopplingen kvarstår, alltför ofta tenderar problemet att förvärras över tiden just av vår fantasi, och det kan vara omöjligt att själv "lösa upp knuten".

Men, lika lätt som fobin uppstår kan den elimineras!

Permanent!

Allt handlar om hjärnans kemi.

Hypnosbehandlingen går ut på, att i trance, helt enkelt sortera om informationen i hjärnan: Vi ersätter hjärnans etablerade koppling mellan flygning och negativa "skräcksignalsubstanser" med positiva "skrattsignalsubstanser" istället.

Samtidigt skapas nya neuron-banor i hjärnan och de gamla löses upp.

Detta åstadkommer en duktig hypnoscoach med samspel av hypnos och olika NLP tekniker där man arbetar med inre bildbehandling (på ett undermedvetet plan):

Du får exempelvis skapa bilder inom dig som tydligt visar dig själv som en glad och nyfiken resenär, som älskar att flyga, som njuter av att flyga. Samtidigt plockar vi fram positiva signalsubstanser i din hjärna, varvid en ny - positiv - association till flygning skapas. Vi använder dessutom EFT som ytterligare bearbetar flygrädslan.

Resultatet är nästan alltid permanent och du blir inte bara av med din flygrädsla

- målet är att du ska njuta stort av att flyga!​

Ulf har hjälpt många flygfobiker att bli av med sin fobi, det kan så snabbt som med en enda behandling men ibland krävs det flera sessioner (exempelvis om din rädsla är så stark att du inte kunnat flyga på många år).

Vid behov kan Ulf också flyga med klienten i samband med behandlingen.

Ulf samarbetade under några år med dåvarande Fritidsresors (idag TUI) FlygTrygg då denna KBT-utbildning för flygrädda fortfarande var aktiv och som omnämns här

http://www.expressen.se/allt-om-resor/sa-kan-du-bli-av-med-flygradslan/

Ulfs del i samarbetet var att han då kunde ta hand om de flygrädda som FlygTrygg trots allt inte lyckades behjälpa.

Slutligen, man ska inte behöva lida i onödan, och man ska definitivt inte behöva ta lugnande mediciner för att kunna flyga (som alltför många dessvärre gör).

Klientröster:

"Min flygrädsla som skapades vid 5 års ålder blev bara värre och värre med åren ända upp i vuxen ålder. De få gånger jag flög var mitt obehag alltid uppe på en 10:a på en skala 1-10, ibland faktiskt 11 (!). Flygrädslan hämmade mig i mitt liv och semester utomlands bestod mestadels av ångest inför att behöva flyga hem.

Det tog Ulf en enda session att plocka bort min flygfobi helt och istället tycka att det var riktigt häftigt att flyga. Kvittot fick jag ett par veckor senare då jag flög över Atlanten i jobbet och det gick jättebra i båda riktningarna!!! Och det var verkligen häftigt att flyga! Tack Uffe, du har gett mig ett rikare liv!"

-- Frida, 34 år (1 gång).

Och här blir Frida intervjuad i tidningen Topp Hälsa, #1 2012:

Och Frida 6 år efter sessionen:
"På Nyhetsmorgon pratar man om flygrädsla. Känslan när man inser att man övervunnit sin fobi.... Jag är fortfarande så tacksam Ulf"

"Vet inte vad jag ska tro om hypnosens effekt på mig men visst var det skillnad! Både start och landning kändes bra och fastän vi hamnade i kraftig turbulens på både dit och hemresan så kände jag mig relativt lugn, på skalan 0-10 låg jag väl på 2-3, och använde mig av EFT proceduren, i första hand knackningar på handleden. Fokuserade även på vår sittning och dess innerbörd. Jag kände mig så pass bra att jag rekommenderat dig till några vänner som också ”lider” av flygrädsla

-- Johan H, Örebro (1 gång)"

"När jag för 26 år sedan flög hem från Mallorca var jag sjuk och illamående. Flygningen blev turbulent, jag fick panik och jag vågade aldrig mer flyga igen efter detta. Det blev bara värre med tiden. Semester fick hädan efter ske med bil, tåg och båt. Rädslan var till slut så stark att det räckte med att jag hörde ett flygplan högt uppe i luften för att jag skulle få ont i magen, svettas och känna ren och skär panik.

När jag till slut tog hjälp av Fritidsresors FlygTrygg för ett år sedan kom jag i kontakt med Ulf. Efter ett antal gånger med honom, bl.a. ute på Bromma och uppe i kaknästornet, så flyger jag nu äntligen själv. Nu senast till London på semester med min son. Jag är ännu inte helt fri från obehag - men jag kan absolut flyga igen!!

-- Ronny, Stockholm (13 gånger + flygning)"

Ulfs kommentar: Ronny var en extremt svår nöt att knäcka, därför tog det också 10 sessioner på OIH.se, 2 gånger på Bromma (där vi körde EFT på plats) och 1 vända upp i Kaknästornet (en fobi kommer sällan ensam!). Det krävdes också att jag till slut flög med honom till Oslo över dagen innan det släppte. Av detta lärde jag mig tacksamt nog att man kan hjälpa vem som helst, det är bara en fråga om tid och tålamod!

"Ulf, Jag lever! Kan man tänka sig.

Jag valde att vänta ett tag och känna efter ordentligt innan jag hörde av mig till dig. 

Jag hade ju under två år plågats ganska mycket av ångest och panikattacker, något som hämmade min vardag. Jag hade testat allt, bland annat KBT i ett år. Fick under tiden dubbelslag i hjärtat som försvårade min ångest. Jag var livrädd att sätta mig på buss, tåg men främst flygplan. Livrädd att dö när som helst pga mina dubbelslag, fast läkarna gång efter gång sagt att allt är normalt. Mitt sista hopp var hypnos, vilket jag hittade när jag sökte runt på nätet. 

Jag var ju hos dig i slutet av augusti eftersom jag skulle flyga till Nice i Frankrike några dagar senare.

Efteråt har jag inte en enda gång fått tillbaka min ångest som verkligen sänkte mig. Mitt hjärta har fungerat nästan felfritt utan dubbelslag. Nu när tillfällen med dubbelslag och MYCKET LÄTT ångest ändå kommer på besök, är det som att jag bara noterar att den är där (för att sen försvinna).

Jag är så enormt lättad och otroligt glad att jag åkte till dig den där dagen i augusti. 

Jag var lite skeptisk och jag var fortfarande stressad och mådde illa (min analys är att jag var nervös, som jag sagt att jag alltid varit och som jag inte har några problem att vara) när jag skulle flyga, men ingen ångest och ingen rädsla. När vi flög ner till Nice så mådde jag ganska illa tills vi kom upp. Dina övningar hjälpte verkligen och sen var allt lugnt. När vi skulle åka hem så var illamåendet tillbaka men verkligen försvagad och försvann mycket snabbare än turen ner. Vilken grej! Jag är äntligen fri! Jag kan äntligen flyga igen som jag alltid gjort. 

Fina Ulf, tack så otroligt mycket för det du gjorde med mig och som du gör för andra. Jag rekommenderar dig verkligen till andra som har problem så som ångest och rädslor. Friheten och känslan att få tillbaka livet är bevis nog för att du på något konstigt vis fick mig att börja leva igen.

Vänligen,

-- Fredrik (1 session)"

bottom of page